Migratie naar Latvia

0
Luister naar dit Artikel

Zoals ik een paar dagen geleden al aangaf, heb ik gisteren de offerte van de host uit Latvia binnen gekregen. Daarna heb ik nog even contact gehad met deze host en ik moet zeggen hij heeft niet overdreven. Voor mij ligt een hele mooie offerte waarbij we op alle manieren gematst worden. Ik heb dan ook goede hoop dat deze overstap gaat lukken.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Waarom is dit nodig?

Voor wie het heeft gemist, vlogen we er vorige week voor bijna twee dagen uit. De reden was dat onze host die zich bevindt in Wit Rusland werd geraakt door westerse sancties omdat zijn land een uitvalsbasis voor de Russen biedt. Hierop heeft het westen ook nieuwe zware sancties tegen Wit Rusland opgelegd en een gevolg daarvan was dat mijn host zonder waarschuwing was afgesloten van de backbone waardoor World Unity alleen nog in Wit Rusland was te bekijken maar alles daarbuiten resukteerde in een 522 time out melding.

Via een bevriende provider heeft de host weer een backbone weten te regelen die we tijdelijk mogen gebruiken en zo komt het dat u dit bericht op de World Unity website kunt lezen. Dit is echter een tijdelijke oplossing want vroeg of laat wordt deze provider of ook afgesloten van de wereld of hij zal de bandbreedte nodig hebben voor zijn eigen klanten. Het is dus noodzakelijk een andere locatie voor World Unity te vinden in een land vrij van EU en VS reguleringen en geen risico op sancties zoals die Wit Rusland zijn opgelegd. Het staatje Latvia heeft hiervoor de beste papieren en aangezien ik daar een bevriende host ken heb ik daar contact mee gezocht en gisteren dus een mooie offerte gekregen om het mogelijk te maken.

Wat is er nodig voor de overstap

Zoals gezegd is het echt een mooie offerte waarbij de maandelijkse hosting kosten vrijwel gelijk zijn aan wat we nu betalen voor World Unity inclusief de beveiliging die wij hanteren tegen hacks en DDOS aanvallen.

De eenmalige aansluitkosten en het opzetten van deze beveiliging worden weggestreept ik betaal alleen de man uren die erin worden gestoken. De maandelijkse kosten zijn al gedekt dankzij de donatiecampagne die we recent hielden en omdat ik een streep heb gezet door Natuurlijf en Nuwij komt er voldoende geld vrij om die manuren te betalen. Tot zover is alles gedekt. Echter, de server die wij in Wit Rusland draaien kan niet met ons mee. Het beestje draait al sinds 2014 en is te sterk verouderd om aan te sluiten in het veel modernere datacenter in Latvia. Deze server kost € 3000. Mijn huidige host is bereid het oude beestje voor € 1000 over te nemen en dus heb ik nog € 2000 over waar ik financiering voor moet vinden.

Ik hoop dat de donatie mogelijkheden op World Unity daarvoor voldoende zullen zijn om dat te redden voordat deze tijdelijke backbone niet meer voor ons beschikbaar is. Anders moet ik wellicht toch nog een keer een campagne beginnen maar daar denk ik dus nog over na.

Tot zover de stand van zaken, ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Share.

Comments are closed.

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2024 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later