Een denkbeeldige hond vertelt 2

0
Luister naar dit Artikel

Daar ben ik weer, na wat gerend en gekeuveld te hebben met de andere honden die ook bij mijn mens hebben gewoond, lig ik nu op gerold tegen een kalkzand heuvel aan, het doet denken aan de natuur van Tibet, uhhhh wat is dat.. ? een bekende klank en nog eens hoor ik miaauw … nou dat is een andere klank dan van Anut de kitten die ook woont in het zelfde huis waar ik woonde voor mijn transitie naar deze omgeving. Ik ben nieuwsgierig waar het geluid vandaan komt, en sta op , snuffel wat maar niks te ruiken, maar goed ik ga maar weer liggen en doe alsof ik slaap dan komt die kat wel te voorschijn , katten zijn onweerstaanbaar nieuwsgierig en vooral als je doet dat ze niet bestaan.
Ik schraap met mijn voorpoten de grond wat rul en wat zie ik? jaaah een kat zwart met witte bef heel zelfverzekerd kijkt ie me rechtaan, ik heb het niet meer en stuif rechtop de kat af, poef….. weg is de kat zomaar in de lucht opgelost. Ik snap er niks van.. ga maar een plasje doen en toch maar terug naar mijn geschraapte plek om te liggen… en na te denken over wat mij door de andere honden vertelt is en over mijzelf ….maar ik voel me slaperig worden heb moeite met de ogen open te houden, nou dan maar extra letten op de oren. Ik hoor een muis ergens rond trippelen en jaahhh heel zachtjes sluipt die zwarte kat met witte bef richting mij, de kat is niet dom en gaat zitten en houdt mij in de smiezen.
Ik moet gapen….. dus ik doe dat en krab met mijn voorpoot eens achter mijn oor, he je zelf krabben is anders dan als je mens dat doet. Ik mis het…. de kam ,de borstel de stem die zachtjes sprak ze vertelde van alles, de kleurtoon van de klank van de stem lieten mij beelden zien, nou soms dacht ik: hou nou maar es op met dat geleuter ik weet het nu wel. Wees nou es een alfa …hond óhhhhh had ik dat maar niet gewenst! Wees voorzichtig met wat je wenst, mijn mens werd toch echt een alfa ‘iets’. Ineens denk ik aan de honden die me vertelden dat ze allemaal erg mijn/onze mens misten, hoewel onze mens komt wel es eens kijken en woelt dan door ons vel, maar het is anders , ja moeilijk uit te leggen, kan niet beschrijven hoe lekker een leverworstje smaakt als men het niet kent. Oh daar is de kat weer en ja hoor nu ontsnap je me niet… tot woefs.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Share.

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later