Een woord van uw lichtelijk overwerkte beheerder

0
Luister naar dit Artikel

Kent u het spreekwoord haastige spoed is zelden goed? Nou, het blijkt dat dit gezegde nog steeds ware woorden zijn. Nadat we er bijna twee hele dagen uit hadden gelegen waren we eindelijk weer up and running, maar nauwelijks 24 uur later, gingen we gisteravond opnieuw op zwart. Aangezien de eerste kwam door het wegvallen van de backbone vreesde ik het ergste, maar dat bleek gelukkig mee te vallen. Dit keer geen sancties van het westen tegen Wit Rusland en ook geen hackers, saboteurs of erger, nee dit keer was er maar 1 dader en die kan ik aankijken in de spiegel. I fucked up.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In mijn haast de boel zsm over te zetten op de nieuwe tijdelijke backbone heb ik ook onze beveiliging aan moeten passen naar de nieuwe verbinding en daar was ik vergeten 1 router om te zetten daardoor ging alle verkeer door 1 router naar de server terwijl de andere router vrolijk probeerde te verbinden met de oude backbone. Toen ik weer begon met het publiceren van artikelen kwamen de bezoekersaantallen weer op gang en aangezien we hinkten op 1 been liep die router in de soep en “poof” weg waren we. Uiteraard is dit nu weer aangepast en verholpen. Crisis bezworen.

Tijdelijke Backbone

Uiteraard neemt dat niet weg dat ik korte termijn moet zien dat ik de website naar Latvia kan verplaatsen om zo weer een permanente situatie te krijgen even goed als deze in Wit Rusland voor al deze ellende. Daarvoor heb ik vandaag telefonsich contact gehad met een bevriende provider die ik daar ken. We hebben besproken wat er allemaal nodig is, en we hebben afgesproken dat ik daar maandag een zo gunstig mogelijke offerte voor krijg.  Wat het me maandelijks gaat kosten weet ik al en is ogeveer gelijk aan wat er nu in Wit Rusland wordt betaald. Het zijn de eenmalige uitgaven voor een server en installatie in het datacenter wat nog onbekend is.

Kortom, maandag kan ik u meer vertellen. Wordt vervolgd

 

 

Comments are closed.

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later