Journalist die de Panama-documenten aan het licht bracht en de John Podesta-Rusland-connectie, vermoord door auto-bom (video)

0

De journalist die bekend werd om haar gebruik van de Panama-papieren om achter de elite aan te gaan, werd vermoord door een auto-bom in de buurt van haar huis. Daphne Caruana Galizia is overleden op maandagmiddag, toen haar auto, een Peugeot 108, werd vernietigd door een krachtig explosief dat het voertuig in verschillende stukken opblies en het puin in een nabijgelegen veld gooide.

Een blogger wier posten vaak meer lezers hebben aangetrokken dan de gecombineerde circulatie van de kranten van het land, zo werd Caruana Galizia onlangs door de Politico-website beschreven als een ‘one-woman WikiLeaks’. Haar blogs waren een doorn in de zij van zowel de elite- als onderwereldfiguren die zich in Europa’s kleinste lidstaat ophouden.

Haar meest recente onthullingen wijzen met de vinger naar de premier van Malta, Joseph Muscat, en twee van zijn assistenten. Ze verbinden offshore-bedrijven die verband houden met de drie mannen met de verkoop van Maltese paspoorten en betalingen van de regering van Azerbeidzjan.

Er is geen groep of individu naar voren gekomen om de verantwoordelijkheid voor de aanval te eisen. ”

Share.

About Author

Reaguur dan!