Dat koudgeperste sap dat u koopt is eigenlijk extreem vervuilend

0

Voedselafval en plastic gebruik zijn alle ernstige gevolgen van de sappen hype.

Juicing is in de afgelopen jaren populair geworden en er is een goede reden waarom. Voor degenen die niet graag groenten en fruit willen consumeren, bieden sappen een geconsolideerde manier om al die vruchten en groenten in één drankje naar binne te werken. Juicing kan echter duur, tijdrovend en rommelig zijn, zodat mensen vaak niet de moeite nemen om het thuis te doen en het kopen in een winkel. Dit zou goed zijn, behalve dat diezelfde mensen vaak geen idee hebben, hoeveel er is weggegooid, alleen om een kopje sap te maken.

Alvorens u uw volgende pak koudgeperst sap te kopen, bedenk het volgende: Een enkelvoudig 16-ounce sap levert gemiddeld 4,5 pond eetbaar voedselafval op.

De meeste mensen denken dat, aangezien het voedselafval composteerbaar is, het volkomen ethisch is om verder te gaan met het sap. Echter, zelfs diegenen die thuis sap maken, doen geen moeite het voedselafval te composteren, en de meeste bedrijven die koudgeperste sappen maken en verkopen doen dat ook niet. Het verzenden van pond voedselafval naar composteringsfaciliteiten kan kostbaar zijn door de grote hoeveelheid en het gewicht ervan, terwijl het weggooien makkelijker, en toegankelijker is en een onderdeel van een reeds bestaande afvalvergoeding die het bedrijf al betaalt.

Het probleem gaat nog dieper dan dit. Zoals blijkt, is sappulp bijna te composteerbaar voor veel boeren om te accepteren, waardoor zelfs de pulp die ethisch afgezet wordt voor compostering afgewezen wordt.
“Juice pulp is sterk afbreekbaar, in tegenstelling tot bladeren en gras. De microben scheuren erin, hun bevolking groeit snel en ze verbruiken veel zuurstof, “verklaarde Will Brinton, oprichter van een bodemonderzoek bedrijf in Maine.
Zodra het sappulp anaërobisch wordt, begint het verschrikkelijk te stinken en komen zuren vrij die de afbraak van het voedsel vertragen, en de enige methode om dit te compenserenis door meer zuurstof- en koolstofstofstoffen zoals houtschaafjes of zaagsel toe te voegen. Overigens zijn deze materialen veel moeilijker voor stedelijke boeren om te verwerven.

Er zijn een aantal kleine oplossingen die bedrijven, kleine bedrijven en huiskoks gebruiken om hun afval te verminderen, maar zelfs deze opties zijn niet erg haalbaar voor iedereen. De oplossingen omvatten droogschillen om in diervoeder te gebruiken, met behulp van de pulp in andere voedingscreaties, en het drogen en verwerken in veggiechips. Sommige bedrijven proberen “lelijke” groenten en fruit te gebruiken die door de meeste boeren moeilijk worden verkocht aan grotere detailhandelaren, omdat consumenten ze niet zullen kopen en dit verdubbeld het bericht dat esthetiek niet in de voedingswaarde van het product speelt.

Iets anders dat ernstig in overweging moet worden genomen, is de verpakking waarin koudgeperste sappen vaak worden geleverd: plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik. Alleen al in de Verenigde Staten werden in 2015 100 miljoen 16-ounce porties koudgeperst sap verkocht, meestal in plastic bekers of flessen. Dit draagt bij aan het algemene probleem van de afhankelijkheid van mensen van plastic. Naarmate de vraag naar plastic toeneemt, wordt de capaciteit van de wereld om dit plastiek te bevatten en te recyclen, verminderd, en ook het veranderende klimaat, dat wordt verergerd door de productie van plastic.

Dit zijn allemaal zeer belangrijke factoren die u moet overwegen alvorens uw volgende pak sap te kopen met het idee dat dit sap beter voor uzelf en voor het milieu is.

Share.

About Author

Reaguur dan!