Anti-Kanker Kruiden Extract tien keer Meer Effectief bevonden in combinatie met Aminolevulinezuur

0

Onderzoekers van de National University of Singapore (NUS) ontdekten recentelijk het potentieel van het gebruik van de anti-malaria drug artemisinine in combinatie met aminolevulinezuur (ALA) als behandeling voor kanker. Specifiek vonden zij dat de anti-kanker eigenschappen van artemisinine worden verhoogd door de toevoeging van ALA, een fotosensibilisator die kankercel-dodende vrije radicalen kan veroorzaken bij blootstelling aan licht. (Artemisinin is trouwens afgeleid van wormhoutkruid, dat groeit als een kruid in malaria-besmette gebieden van de wereld.)

Het team kwam tot deze conclusie na het uitvoeren van een studie op basis van een van hun vorige werken. In de eerdere studie merkten zij op dat het parasiet-dodende effect van artemisinine werd geactiveerd door heme. Deze ijzerhoudende verbinding dient als het niet-eiwitcomponent van biologische moleculen zoals hemoglobine, die op zijn beurt voedende parasieten veroorzaakt die rode bloedcellen infecteren. Eenmaal verteerd door de parasieten stimuleert het hemem artemisinine in actie. De artemisinine valt de eiwitten aan die essentieel zijn voor de overleving van de parasieten en elimineert de parasieten in het proces.

De laatste inspanningen van het team hebben aangetoond dat kankercellen verhoogde heme niveaus en een grotere biosynthese-pathologie hebben, waarschijnlijk door hun hogere stofwisselingssnelheden. Deze eigenschappen verhoogden de kracht van artemisinine, waardoor het voor het geneesmiddel gemakkelijker wordt om meer dan 300 kankercel eiwitten aan te vallen.

De sterkte van artemisinine werd verder versterkt met ALA, die de onderzoekers gebruikten om de heme niveaus binnen de kankercellen te versterken. Naast het vergroten van de mogelijkheden van artemisinine had de combinatie van ALA en artemisinine een minimale impact op niet-kankercellen.

“Artemisinine en ALA zijn beide bestaande medicijnen die goed door het menselijk lichaam worden getolereerd. Als zodanig kan deze veelbelovende behandeling van kanker minder bijwerkingen hebben, “aldus studie co-auteur dr. Jigang Wang.

Professor Han-Ming Shen, een andere auteur van de studie, voegde eraan toe: “Na het ontwikkelen van een beter begrip van de anti-kankeractiviteit van artemisinine in colorectale kanker, zullen we deze combinatiebehandeling ook testen op andere kankersoorten, zoals leverkanker. ”

De korte geschiedenis van artemisinine
Artemisinin is een kruidengeneesmiddel afgeleid van de Artemisia annua plant, meer algemeen bekend als zoetwurm of jaarlijkse mugwort. Deze geharde en kruidachtige plant is inheems aan de gematigde gebieden van Azië, waar het algemeen gebruikt werd in Chinese kruidengeneeskunde om koorts te behandelen. Artemisinin zelf werd in de jaren zeventig eerst geïdentificeerd door de Chinese wetenschapper Tu Youyou.

Tu, winnaar van de Nobelprijs in Fysiologie van de Geneeskunde 2015, ontdekte artemisinin bij haar eerste taak om een malaria-geneesmiddel te vinden door Mao Zedong, oprichter van de Volksrepubliek China. In 1969 werd de toenmalige 39-jarige wetenschapper onderdeel van het geheim medisch onderzoeksteam dat alleen bekend was als “Project 523”; Het apparaat werd in 1967 door Mao opgericht in reactie op de verspreiding van malaria over de jungles van het zuidwesten van China.

Met de rest van de eenheid werd Tu gestuurd naar het malaria-getroffen tropische eiland Hainan. Daar zag Tu persoonlijk de effecten van de ziekte op het menselijk lichaam: “Ik zag veel kinderen die in de laatste stadia van malaria waren. Die kinderen waren erg snel dood.’

Terug in Beijing kreeg kreeg Tu het idee om Chinese kruiden te gebruiken om de ziekte te verslaan. De eenheid ging door oude Chinese medische teksten om geneesmiddelen en volksgeneeskunde te vinden om de wetenschappers te helpen bij het identificeren van planten met beweerde anti-malaria eigenschappen. Ze kwamen de zoet alsem – bekend in China als “qinghao” – tegen in de honderdjarige tekst, “The Manual of Clinical Practice and Emergency Remedies” van Ge Hong, een vierde-eeuwse Chinese arts en alchemist.

Na veel testen heeft het team een actieve verbinding te hebben gevonden in zoetwortel, die bijzonder effectief bleek bij het doden van malaria-veroorzakende parasieten. Deze verbinding zou bekend worden als artemisinine, en tot nu toe was het alleen op geïnfecteerde muizen getest. Tu heeft toen besloten om de verbinding op zichzelf te testen.

“Als hoofd van deze onderzoeksgroep had ik de verantwoordelijkheid,” verklaarde Tu.

Zodra de behandeling effectief en veilig was voor de mens, werd artemisinin een belangrijk instrument in het voorkomen van malaria en heeft geholpen om miljoenen levens te redden sinds zijn ontdekking.

Share.

About Author

Reaguur dan!