Hij “kapte met Geld” en woont al 17 jaar in een grot

0

De laatste keer dat Daniel Suelo zijn portemonnee gebruikte, stond hij in een telefooncel in Moab, Utah.

Hij haalde zijn laatste $ 30 eruit, samen met zijn paspoort en ID, en liet ze liggen in de cabine voordat hij de woestijn in liep. Dat was het jaar 2000, en Suelo zegt dat hij sindsdien geen geld heeft gebruikt. Dat zou voor de meesten van ons een uitdaging zijn, maar de unieke levensstijl van Suelo maakt het mogelijk.

Suelo, nu 56, werd geboren in de buurt van Denver en was werkzaam als kok toen hij gedesillusioneerd met geld en zijn rol in onze samenleving begon te worden. “Toen ik met geld leefde, had ik altijd tekorten,” herinnert hij zich. “Geld vertegenwoordigt gebrek. Geld vertegenwoordigt dingen in het verleden (schuld) en dingen in de toekomst (krediet), maar geld vertegenwoordigt nooit wat er aanwezig is.”

Zo liep Suelo weg van zijn oude leven en liet alles achter. Vandaag woont hij in een grot aan de rand van een klif in het Arches National Park. Het is niet precies een klein huis, maar de 200 voet lange, 50 voet hoge berghut is genoeg om Suelo warm en droog te houden.

Om het een beetje huiselijker te maken, kerfde hij zijn eigen bed uit de rotsen. Hij zoekt voor zijn eigen voedsel (waaronder wilde bloemenzaad en cactus), drinkt uit een nabijgelegen stroom en baddert in een lokale kreek. Maar eens in de zoveel tijd loopt Suelo terug naar de echte wereld.

Dus hoe slaagt hij erin om in onze samenleving te overleven zonder geld te gebruiken?

Suelo weigert niet alleen geld te dragen of geld te besteden, hij zal ook niet ruilen met dingen wat hij een “minder handige” vorm van geld noemt.

“Ik gebruik geen geld of bewuste ruil,” zegt hij, “neem geen voedselzegels of andere overheidssubsidie. Mijn filosofie is alleen te gebruiken wat vrij is gegeven of weggegooid en wat er al aanwezig is en al draait (of ik er nu was of niet). ”

Uitgevers die over de ongewone levensstijl van Suelo hebben geleerd, vroegen hem een autobiografie te schrijven, maar Suelo drong erop aan dat ze het boek gratis moesten weggeven in plaats van er geld voor te vragen. Hij deelt ook zijn gedachten op zijn blog wanneer hij bij een lokale bibliotheek kan stoppen.

Share.

About Author

Reaguur dan!