Paarse Aardappelen kunnen uw risico op het ontwikkelen van darmkanker en ontstekingsdarmziekten verminderen

0

De eerste ervaring die ik met “paarse” aardappelen had, was eerder deze zomer, toen mijn bruid en ik verschillende gasten hadden voor een sociale bijeenkomst, en een van onze gasten bracht een veelkleurige aardappelsalade als bijdrage aan de tafel.

Ik was flabbergasted, net als de vriend van mijn vriend, die me vertelde dat hij nooit van paarse aardappelen had gehoord voordat zijn vrouw ze thuis van de winkel meebracht en het gerecht voor ons feest begon te bereiden.

Ik reageerde net zo. ‘Dit is ook voor mij voor het eerst dat ik ervan heb gehoord,’ zei ik.

Ik kon toen nog niet vermoeden, toen ik later in de avond toen het tijd was om een bord op te vullen en mezelf hielp aan een stuk van mijn vriend’s veelkleurige tatsalade, dat ik op dat moment mezelf misschien aan het helpen was om mijn risico op darmkanker in de toekomst te verminderen . Zoals blijkt uit de Britse Daily Mail, blijkt uit nieuw onderzoek dat een dieet inclusief paarse aardappelen dat kan doen.

Onderzoekers die varkens hebben gevoed met een dieet die de groenten bevatten, constateerden dat niveaus van schadelijk eiwit dat de groei van tumoren zou helpen te stimuleren, terwijl er aanvullende ontstekingsdarmziekten werden veroorzaakt, met een factor van zes was verminderd.

De resultaten zijn in lijn met andere bevindingen uit afzonderlijke studies waarbij andere kleurrijke groenten zoals broccoli en rode druiven betrokken zijn. De studie waarbij paarse aardappelen worden gebruikt, voegt alleen toe aan die bestaande onderzoeken dat een zogenaamd ‘regenboogdieet’ bestaande uit kleurrijke groenten en fruit werkt om uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten aanzienlijk te verminderen.

Het onderzoeksteam, van de Penn State University, zei dat het leren van deze verschillende regenboogvoedselverbindingen op het moleculaire niveau kan leiden tot ontdekkingen van nieuwe anti-kankerbehandelingen en andere aandoeningen die potentieel dodelijk zijn.

“Oude wijsheid, evenals moderne bewijzen, suggereren dat plantaardige diëten mogelijk een verscheidenheid aan chronische ziekten kunnen voorkomen, zoals diabetes type 2, hartziekte en zelfs kanker,” zei prof. Jairam Vanamala, een voedselwetenschapper.

‘Als u van de regenboog eet’, zoals rode druiven, paarse aardappelen, groene broccoli, leveren we niet 1 verbinding, we leveren een breed scala aan verbindingen, duizenden van hen, die werken op meerdere routes en veroorzaken de zelfvernietiging van kankerstamcellen, ‘voegde hij eraan toe, aldus de Daily Mail.

Onderzoekers gebruikten varkens in hun studie omdat de dieren zeer vergelijkbare spijsverteringssystemen hebben zoals mensen. Het team ontdekte dat een varkensdieet dat de paarse aardappelen omvatte, de verspreiding van stamcellen van darmkanker onderdrukt, zelfs in aanwezigheid van een hoog calorieën dieet.

Onderzoekers constateerden dat hun varkens zes keer minder IL-6 (interleukine-6) in hun systemen hadden, vergeleken met varkens in een controlegroep. De verbinding is een beschadigend eiwit dat kanker tumoren kan laten groeien terwijl andere inflammatoire darmziekten ontstaan.

Het team zei dat zowel gekookte als gebakken paarse aardappelen hetzelfde effect hadden.

Vanamala zei dat de verhoogde niveaus van IL-6 ook gekoppeld zijn aan andere eiwitten zoals Ki-67, die ook de groei van tumoren bevorderen.

‘Wat we leren is dat eten een tweevoudig zwaard is,’ zei hij. “Het kan ziekte bevorderen, maar het kan ook helpen bij het voorkomen van chronische ziekten, zoals darmkanker.”

Hij voegde eraan toe: ‘Wat we niet weten is’ Hoe werkt dit eten op het moleculaire niveau? ‘Deze studie is een stap in die richting.’

De Daily Mail merkt verder op:

Zijn team zei dat het consumeren van voedselsoorten die macronutriënten bevatten, stoffen die mensen in grote hoeveelheden zoals eiwitten nodig hebben, evenals micro- en phytonutriënten zoals vitamines, carotenoïden en flavonoïden, de IL-6 route kunnen veranderen.

Hun studie werd gepubliceerd in het Journal of Nutritional Biology. Het versterkt eerdere onderzoeken die aangeven dat culturen die plantaardige diëten hebben, onderhevig zijn aan lagere ratio’s van darmkanker dan die welke meer vlees in hun dieet hebben.

In de VS is darmkanker de tweede toonaangevende oorzaak van kankerverwante sterfgevallen en een toonaangevende moordenaar in andere westerse landen.

Bronnen:

DailyMail.co.uk / NaturalNews.com / naturalnews

Share.

About Author

Reaguur dan!