De schokkende waarheid over Stonehenge waarvan ze niet willen dat je het weet

0

Stonehenge, het prehistorische monument met de overblijfselen van een cirkel van grote staande stenen, ligt op Engeland’s Salisbury Plain, 80 km ten zuidwesten van Londen, en heeft al sinds lange tijd archeologen en het grote publiek gefascineerd. Vandaag de dag, ontvangt de oude site, waarvan het ware doel een mysterie blijft meer dan een miljoen bezoekers per jaar.

Al decennia lang zitten de officiële Stonehenge reisgidsen vol met fascinerende feiten en theorieën rondom het grootste prehistorische monument ter wereld. Wat de glanzende brochures niet vermelden, is echter de systematische herbouw van de 4000 jaar oude stenen cirkel gedurende de 20ste eeuw.

Dit is een van de donkere geheimen van geschiedenis archeologen praten niet over … en zoals je kan raden, praat het History Channel, dat eigendowm is van Disney er ook niet over. En dat is de periode waarin ze de bouwers bij Stonehenge, het beroemdste monument in Groot-Brittannië opnieuw lieten opbouwen, zoals ze dachten dat het zou moeten zijn.

Natuurlijk zou het betekenen dat Stonehenge, het kroonjuweel van de Britse erfgoedindustrie, niet is wat het lijkt. Ik weet zeker dat mensen verbaasd zijn om te weten dat veel van wat de miljoenen bezoekers van de oude site minder dan 50 jaar terug is gebouwd.

Ik weet … het is moeilijk te geloven … maar hier is het bewijs!

Share.

About Author

Reaguur dan!