Poetin geeft bevel om de handel in Amerikaanse dollars bij alle Russische zeehavens te beëindigen

0

De Russische president Vladimir Poetin heeft de regering opgeroepen de wetgeving goed te keuren die de roebel de belangrijkste munteenheid maakt op alle Russische zeehavens, volgens de website van het Kremlin.

Om de belangen van stevedoringbedrijven te beschermen met verplichtingen op het gebied van buitenlandse valuta, werd de regering opgeroepen om een overgangsperiode in te stellen alvorens over te schakelen naar roebelbedrijven.

Volgens het hoofd van de Russische antitrustwachter FAS Igor Artemyev zijn veel diensten in Russische zeehavens nog steeds geprijsd in Amerikaanse dollars, hoewel deze havens in staatsbezit zijn.

Het voorstel om de haventarieven om te gooien, werd voor het eerst voorgesteld door de president anderhalf jaar geleden. Het idee werd niet omarmd door grote vervoersmaatschappijen, die graag inkomsten in dollars en andere buitenlandse valuta houden door de fluctuaties in de rubel.

Artemyev zei dat de beslissing buitenlanders zou dwingen om Russische valuta te kopen, wat goed is voor de roebel.

In 2016 heeft zijn agentschap verschillende rechtszaken ingediend tegen de grootste Russische havengroep NMTP. Volgens FAS stelt de groep bedrijven tarieven voor overslag in dollars en verhoogde tarieven vanaf januari 2015 “zonder objectieve gronden.”

De waakhond beweerde dat NMTP zijn machtspositie in de markt misbruikde en een boete van 9,74 miljard roebel heeft opgelegd, of ongeveer 165 miljoen dollar tegen de huidige wisselkoers. De beslissing werd in juli van dit jaar door een rechtbank in Moskou verworpen.

Share.

About Author

Reaguur dan!