19-jarige bouwt robot advocaat, draait 160.000 parkeerboetes terug!!!

0

In zijn tweede jaar aan de Stanford Universiteit, creeerde de in Londen geboren Joshua Browder, DoNotPay, de ‘eerste robotadvocaat ter wereld’.

Het programma, dat alleen door Browder is gecodeerd, heeft in 21 maanden over New York en Londen 160.000 parkeerboeten ongedaan gemaakt. Hij werkt gratis, en bespaarde mensen in totaal $ 4 miljoen in boetes, DoNotPay revolutioneerde de industrie, mensen nog steeds in shock achterlatend.

“Er zijn ethische en juridische grenzen aan wat [robots]kunnen doen. Programma’s als deze bedreigen niet, in ieder geval in mijn bescheiden mening, het juridisch beroep voor bezwaarschriften, “vertelde een advocaat in Washington, D.C., die werkzaam is op nationale veiligheidsproblemen aan Techinsider. “Zij zullen echter processen blijven stroomlijnen voor het verwerken van eenvoudige taken die waarschijnlijk mensen zouden kunnen hanteren zonder de noodzaak van – en kosten van – formele juridische bijstand.”

Maar zijn robots de toekomst van het rechtsgebied?

“Totdat we machines krijgen die slim genoeg zijn om de juridische implicaties van een bepaald e-mail- of document- of voicemailbericht te vinden, denk ik dat advocaten advocaten zijn en klanten klanten zijn, iemand moet echt doorgaan en ervoor zorgen dat het goed is om het te produceren, “vertelde Karl Bayer, een advocaat in Austin, Texas die vaak wordt gehuurd om het elektronisch ontdekkingsproces te overzien.

Browser gelooft dat regelgeving kan belemmeren in plaats van helpen in veel situaties. “Als 19-jarige heb ik het geheel van de robot alleen gecodeerd, en ik denk dat het een redelijk werk aflevert om parkeerwachten te vervangen,” zegt hij nadat hij zelf 30 parkeerboetes had ontvangen.

via:

www.minds.com

Share.

About Author

Reaguur dan!